fbpx Ga naar hoofdinhoud
+31 (0) 172 - 796 730 (ma - do 8:30 - 17:00 u / vr 8:30 - 15.00 u) mail@metalworxx.nl

Hoe zit het met de montage van de stalen pui? Kan je stalen kozijnen zelf maken/installeren? Hoe is het stalen kozijn en het profiel opgebouwd? Zijn het altijd zwart stalen kozijnen of zijn er andere mogelijkheden in kleur, glas en grepen? Lees hieronder meer over onze goedkope stalen deuren, zonder verrassingen en andere belangrijke productinformatie.

Stalen kozijn profiel om zelf eenvoudig een kozijn te monteren

profiel & installatie

De stalen puien van MetalWorxx hebben een slanke uitstraling door de speciaal ontworpen, verzinkte koudgewalste staalprofielen met een materiaaldikte van 1,8 mm. Dankzij de speciale vorm van het profiel kunnen we constructies maken met een erg slanke uitstraling. De profielen die we gebruiken voor het deurframe en het kozijn zijn 20×40 mm. De roede is 10 mm dik en wordt verlijmd op het glas.

De kozijnen zijn eenvoudig te monteren. Wij maken ze op maat en kan door jou zelf of de aannemer in de wand geschroefd worden door de opening in het profiel. Vervolgens wordt deze afgedekt door een rond stalen dopje in kleur van de pui.

De deuren kunnen worden afgehangen aan rvs scharnieren in de kleur van het kozijn. Tussen het kozijn en de deur wordt een zwart siliconen sluitprofiel geplaatst voor een mooie afsluiting.

over de vlakverdeling

De vlakverdeling van de stalen deur kan je zelf bepalen. Je kan kiezen uit het aantal verticale roedes, het aantal horizontale roedes en of je ze symmetrisch of juist asymmetrisch wilt. Ga je voor zo strak mogelijk of voor de landelijke stijl?

De roedes zijn standaard 10 mm dik en worden aan beide zijden op het glas verlijmd. De deur wordt dus inclusief glas en vlakverdeling afgeleverd, direct klaar om te monteren. De roede is aan één zijde gelijk met de dikte van het kozijn, aan de andere zijde valt deze iets terug. Het is ook mogelijk aan de andere zijde een roede van 25 mm te plaatsen, waardoor deze ook gelijk is aan het kozijn. Zie de afbeeldingen voor beide opties.

grepen & sloten

Er zijn diverse keuzes in deurklinken, grepen en sloten. Je kan kiezen uit een vaste greep, een deurklink met dagslot, een deurklink met dag/nacht slot of een deurklink met vrij/bezet slot. Verkrijgbaar in verschillende stijlen. Bekijk de afbeeldingen voor alle mogelijkheden.

Kies je voor een vaste greep? Dan zijn de stalen deuren voorzien van een magneetslotje. Hierdoor vallen de deuren eenvoudig dicht en strak in het kozijn. Dit voorkomt kieren en tocht.

Stalen deurgreep met magneetslot voor stalen deuren binnen

vaste greep + magneetslot

klink + vrij/bezet slot

klink + dag/nacht slot

de kleur & het glas

De stalen kozijnen zijn voorzien van een stootvaste poedercoat. De standaard kleur is grafietzwart RAL 9011. Maar elke gewenste RAL-kleur is mogelijk. De scharnieren worden meegespoten in dezelfde kleur.

De stalen deuren en kozijnen worden standaard geleverd met veiligheidsglas. Dit is gelaagd veiligheidsglas met samenstelling 3.3.1. Het glaspaneel wordt middels speciale glasprofielen gemonteerd. Je kan kiezen uit transparant glas voor optimale lichtinval, of uit melkglas wanneer inkijk in de ruimte niet gewenst is.

Back To Top