Industriele deuren

Industriële binnendeuren staan mooi in ieder type huis. Industriële inrichtingen zijn de huidige woontrend en ze geven geven een prachtige sfeer. Met een industriële binnendeur uit ons assortiment zet jij de toon in iedere ruimte! Maak je nrichting compleet met een industriële deur of een industriële binnendeur!

Draaideur

Altijd de juiste oplossing. Want de stalen draaideur is geschikt voor nagenoeg alle toepassingen. Ook voor vloeren met vloerverwarming.
Meer informatie

TAATSDEUR

Voor wie van minimalisme houdt! Want de stalen taatsdeur heeft geen kozijn. Het draaimechanisme wordt in vloer en plafond geplaatst.
Meer informatie

SCHUIFDEUR

De schuifdeur heeft geen draaicirkel en is daarom de ideale ruimtebesparende deur. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.
Meer informatie

VOUWDEUREN

Stalen harmonicadeuren zijn mooi én praktisch. Door het vouw- en schuifsysteem kunnen ze volledig geopend worden en nemen ze – ook geopend – weinig ruimte in beslag.
Meer informatie

Industriële deuren, helemaal van nu

De laatste jaren zien we dat de woontrend van het industriële enorm snel populairder wordt. Voorlopig zal dat ook wel zo blijven. Dat is ook niet gek , want een industrieel interieur kent grote mogelijkheden voor iedereen.

Zo kun je alle kanten op met het minimalistische, maar ook de mensen die het liefst alles groots aanpakken kunnen ook heel goed uit de met het industriële!

Wat is een industrieel interieur?

De naam verraadt het al, deze woontrend heeft een link met de industrie. Een industriële deur wordt dus vooral gebruikt in woningen met een authentieke en robuuste stijl, het doet een beetje denken aan oude pakhuizen of fabriekspanden.

Industriële inrichtingen kunnen met verschillende stijlen worden gecombineerd, denk aan wanden van baskteen, betonlook of zwart of wit metaal.

Wanneer jij je waagt aan een industriële look dan hoort daar een bijpassende industriële stalen deur bij.

Wat maakt industriële stalen binnendeuren?

Wat maakt het nu precies dat jouw deur industrieel is? Industriële deuren zijn vooral te herkennen zwarte profielen met veel elementen van glas. In principe is een deur die industrieel is dus minimalistisch en strak. Een term die je in dit geval ook vaak tegenkomt is een loftdeur.

Het belang van glas

Het feit dat industriële deuren worden gemaakt met veel glas is belangrijk. Een industriële deur wordt door veel mensen in het interieur verwerkt om veel verschillende redenen, maar de aanwezigheid van glas in het design zorgt ervoor dat er voldoende lichtinval is.

Stalen deuren met glas passen perfect bij het concept van een modern interieur. Welk type deur je daarbij kiest hangt een beetje af van persoonlijke voordeur en de mogelijkheden in huis. Ruimte is met name een belangrijke factor. Een schuifdeur is bijvoorbeeld een goede oplossing wanneer je in huis minder ruimte hebt, terwijl met meer ruimte er vaak wordt gekozen voor een taatsdeur.

Robuuste stijl

De robuuste en strakke stijl van het industriële kenmerkt zich vooral door veelvuldig gebruik van de kleur zwart, maar ook grijs is vaak van de partij. Daarnaast zijn accenten van staal en hout ook echte kenmerken van een industrieel interieur.

Goede balans

Het is ten zeerste belangrijk dat al deze elementen goed passen en dat het zeker met de balans tussen deze elementen goed Als dit niet zo is dan kun hiermee een veel te donker interieur creëren, en dat gaat de look aantasten.

Dit effect kun je minimaliseren door te kiezen voor deuren met veel glasoppervlak. Bij MetalWorxx hebben wij een mooi en ruim assortiment aan stalen industriële deuren.

Stalen taatsdeuren als ensuite deuren in industrieel interieur

Industriële binnendeuren en hun vormen

Uiteraard hebben we allemaal onze eigen smaak en niet ieder model deur past bij iedereen. Daarom heeft MetalWorxx een ruim assortiment met verschillende producten die voor iedereen een perfecte oplossing heeft. Hierbij wat inspiratie:

Draaideur binnendeuren

De draaideur is perfect voor vrijwel elke opening. Je kunt deze industriële binnendeur zelfs nog uitbreiden met een serie panelen aan de zij- of bovenkant.

Op deze manier creëer je prachtig een afscheiding die perfect isoleren werkt voor zowel kou als geluid, en toch lijkt de ruimte licht en open, ook lijkt het alsof de vloer onder de deur doorloopt. Met een draaideur zet jij direct de toon!

Daarnaast kan materiaal als staal geel goed tegen een stootje en het gaat dus lang mee!

Taatsdeur binnendeuren

In de categorie: ‘populaire producten industriële binnendeuren’ vind je zeker de taatsdeur. Vind je de variant van de openslaande deur te gewoo? Een taatsdeur is een populaire binnendeur die verankert staat met een scharnier in de boven- en onderkant van de deur.

Verticale as

Doordat de deur aan de boven- en de onderkant vast zit in plaats van aan de zijkant draait de deur om een verticale as, en dus kan de deur zowel naar binnen als naar buiten draaien. Het feit dat er geen kozijn aan te pas komt geeft deze binnendeuren een nog strakker effect.

Schuifdeur binnendeuren

Schuifdeuren zijn ook goede industriële binnendeuren. Schuifdeuren zijn strak en trendy, en daarnaast hanig. De deuren hebben geen ruimte nodig om open te zwaaien, dus passen ze goed kleinere ruimtes. Een schuifdeur is voor iedere breedte en hoogte op maat de maken. Onze serie schuifdeuren zijn de echte eyecatcher!

Waar op letten bij het uitkiezen van industriële deuren?

Industriële deuren zijn dé trend van nu. Als nieuwe klant wil je uiteraard wel weten waar je op moet letten als tussen onze producten de juiste samenstelling wilt creëren. Dus, waar let je op bij het kiezen van industriële binnendeuren?

Stompe deur of opdekdeur?

Allereerst moet je de draag beantwoorden wat het verschil is tussen een stompe en een opdekdeur. Een stompe deur valt volledig in het kozijn.

Je zult dus altijd een gleufje zien tussen de deur en het kozijn. Een opdekdeur valt meer op het kozijn. De deur is van een opdekrand voorzien.

Velen vinden een een opdekdeur mooier om te zien, omdat daarmee het gedeelte van de kozijnen die als minder mooi worden ervaren vaak worden bedekt.

Taatsdeur, scharnierdeur, schuifdeur?

Dan is het ook nog belangrijk om te kijken naar andere mogelijkheden. Een taatsdeur heeft bijvoorbeeld een draairichting twee kanten op, terwijl een draaideur maar één kant op kan draaien.

Schuifdeur voor kleinere ruimtes

Een schuifdeur hebben we ook in ons assortiment, hier hoef je dan weer geen rekening te houden met draairichting en je zult ook geen deurkruk nodig hebben. Ook bespaart het ruimte, wat fijner is voor mensen met een kleiner huis.

Scharnieren

Bij het kopen van een deur denken maar weinig mensen na over het scharnier. Maar dit is bij een industriële binnendeur wel belangrijk. Grofweg is er de keuze uit paumelle scharnieren of bladscharnieren.

Opdekdeuren worden altijd aan paumelle scharnieren afgehangen, deze wordt met de pin in de kozijnen geslagen.

In andere gevallen wordt het bladscharnier vaak toegepast. Deze wordt deels op de deur en deels op de kozijnen gemonteerd. Van bladscharnieren zijn er diverse varianten, zo zijn deze er met kogellagers en van bladscharnieren is er ook een paumelle variant.

Zwarte binnendeuren

Vaak worden er voor een industriële binnendeur zwarte deuren gebruikt. Dit is ook niet zo gek, zwart is namelijk een kleur die eigenlijk overal wel bij past.

Makkelijk combineren met accessoires

Daarnaast is het mogelijk om accessoires voor de deur zoals deurbeslag makkelijk te combineren.

Zwart is een kleur vanuit waar je makkelijk kunt customizen. Kies je voor zwart? Dat is bij MetalWorx ook een goede keuze vanwege de grote hoeveelheden glas. Helder glas en zwart is een prachtige combinatie.

Jouw deuren online bestellen!

Je kunt bij ons jouw industriële deur direct online bestellen. Bij ons stel je gemakkelijk jouw ideale deur samen. Wij gaan voor je aan de slag en binnen twee dagen ontvang je een offerte op maat! Voor iedere breedte en hoogte is zowel de deur als het kozijn op maat te maken!

Dan kun je direct zien hoeveel jouw stalen deuren precies gaan kosten. Bij ons merk je het verschil en zit je altijd goed. Kies voor kwaliteit en stalen deuren op maat van MetalWorxx!

 
 

Uitstekende service bij MetalWorxx

Wie voor MetalWorxx kiest, die kiest voor een beter interieur. Onze serie zwarte deuren is voor iedere woning toepasselijk. 

Of je nu een modern en industrieel georiënteerd interieur hebt of een compleet andere insteek, bij een deur van MetalWorxx zie je direct het verschil.

Wij hebben een verrijkende collectie stalen deuren in het zwart die wij op maat leveren. Je kunt daarnaast ook bij ons terecht voor:

Deuren bestellen bij MetalWorxx is een compleet andere ervaring op zich ten opzichte van welke andere fabrikant dan ook. 

Wij zijn er daarnaast ook om je tips te geven als er even niet uitkomt. Met zoveel mogelijkheden kan het soms nog wel eens lastig zijn direct de juiste deur te kiezen. Wij helpen je daarom graag. 

WIj bieden de garantie op hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs met bijpassende service op maat. 

Kom langs in onze showroom!

Heb je vragen of wil je onze deuren direct in het echt bekijken? Dan kun je gerust langskomen in onze showroom! 

In onze showroom heb jij de mogelijkheid om ons vragen te stellen en wij kunnen je dan face-to-face advies geven over wat de beste mogelijkheid is voor jou.

We kunnen dan samen in gesprek over wat er voor jou mogelijk is. We kunnen kijken naar het budget en wat daarvoor de beste prijs-kwaliteit verhouding / garantie biedt. Je kunt zelfs foto’s meenemen van hoe jouw interieur eruit ziet zodat wij je nog beter kunnen helpen met tips geven over jouw stalen deuren!

 • In welk kozijn kan een industriële deur geplaatst worden?

  Bij een stalen deur hoort ook een stalen kozijn. Staal is een hoogwaardig materiaal dat decennia lang mee gaat. Maar het is ook behoorlijk zwaar. Er is een kozijn nodig dat dit kan verdragen om de duurzaamheid en alle voordelen van een stalen deur volledig tot zijn recht te laten komen. Deze maken wij ook maar al te graag voor je! Dit kun je ingeven in de offerte. Wanneer je mogelijk nog vragen hebt over het kozijn, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

 • In welk interieur past een industriële stijl deur?

  Een industriële stijl deur past eigenlijk in ieder interieur. Het is namelijk een strakke en stijlvolle uitvoering. Je hoeft je geen zorgen te maken over het feit of deze wel echt binnen je interieur past. Toch niet helemaal zeker van je zaak? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn immers specialisten met heel veel ervaring en kunnen je bij iedere mogelijke vraag helpen.

 • Hoe ziet een industriële deur eruit?

  Een industriële deur ziet er strak en minimalistisch uit. Dit zijn de voornaamste eigenschappen van een industriële deur. Ook worden er in industriële deuren van staal vaak grote hoeveelheden glas verwerkt. Dit is weer praktisch omdat er hierdoor meer licht doorkomt. Hierdoor lijken ruimtes groter, en het interieur wordt onderling op een mooiere manier met elkaar verbonden.

 • Wat kost een industriële deur?

  Industriële deuren zijn er in verschillende soorten en maten. Zoals bijvoorbeeld stalen taatsdeuren, draaideuren en schuifdeuren. Ook een stalen glas wand is mogelijk. Allemaal gemaakt van zwart staal en glas voor de echte industrielook. De prijs van een industriële deur of wand is afhankelijk van de afmeting en type deur. De deuren zijn al verkrijgbaar vanaf €1331,- incl.btw. Wil je deze goedkope stalen loft deur? Ga dan voor de standaard stalen binnendeur FAST DEAL. Wil je een stalen pui of stalen loft deur op maat? Vraag dan een offerte op maat aan met het online offerteformulier.

 • Waar kan ik een industriële deur kopen?

  Een industriële deur is verkrijgbaar in verschillende soorten. Vaak wordt een zwart stalen deur met glas bedoeld met een industriële deur. Deze zorgen voor perfecte robuuste, industriële look in het interieur. Industriële deuren worden geleverd met stalen kozijn en kunnen eenvoudig in je industriële interieur geplaatst worden. Bij MetalWorxx maken we de stalen deuren met glas en stalen kozijn op maat. Ook stalen scheidingswanden zijn mogelijk. Dus een industriële deur kopen kan eenvoudig bij ons.

Laat je inspireren

Projectenoverzicht

Benieuwd wat een MetalWorxx deur of kozijn met je interieur kan doen? Bekijk hieronder een selectie uit onze projecten ter inspiratie.

STEL JE EIGEN DEUR OF KOZIJN SAMEN

Je kunt al onze producten volledig naar wens zelf samenstellen. Gebruik onze productconfigurator om jouw prijs te berekenen en een offerte aan te vragen.
Vraag offerte aan

MINIMale/Maximale afmetingen