Stalen schuifdeur

Ben jij ook helemaal weg van stalen deuren? De luxe uitstraling, de ruimtebesparende oplossingen, een stalen schuifdeur heeft veel voordelen. Op zoek naar een stalen schuifdeur? Wat denk je van stalen schuifdeuren voor binnen? Lees verder want je bent bij MetalWorxx aan het juiste adres! 

Draaideur

Altijd de juiste oplossing. Want de stalen draaideur is geschikt voor nagenoeg alle toepassingen. Ook voor vloeren met vloerverwarming.
Meer informatie

TAATSDEUR

Voor wie van minimalisme houdt! Want de stalen taatsdeur heeft geen kozijn. Het draaimechanisme wordt in vloer en plafond geplaatst.
Meer informatie

SCHUIFDEUR

De schuifdeur heeft geen draaicirkel en is daarom de ideale ruimtebesparende deur. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.
Meer informatie

VOUWDEUREN

Stalen harmonicadeuren zijn mooi én praktisch. Door het vouw- en schuifsysteem kunnen ze volledig geopend worden en nemen ze – ook geopend – weinig ruimte in beslag.
Meer informatie

Stalen schuifdeur op maat gemaakt

Wij bieden de mogelijkheid om een stalen schuifdeur als ook een stalen binnendeur op maat te laten maken. Een stalen schuifdeur is dé oplossing voor het creëren van meer ruimtelijk in huis, en om ruimtes stijlvol van elkaar te scheiden. 

Stalen schuifdeuren hebben alles wat standaard deuren niet kunnen bieden!

Wat is een stalen schuifdeur?

Een stalen schuifdeur is een deur die in of voor een wand schuift. Stalen schuifdeuren zijn meestal voorzien van slanke profielen waardoor je met een stalen schuifdeur echt duidelijk meer ruimtelijkheid creëert. 

Moderne uitstraling

Stalen schuifdeuren hebben een mooie afwerking en een moderne uitstraling. In de meeste gevallen zijn ze voorzien van helder glas. Hierdoor zorgen ze voor visueel een grote ruimte. 

Je kunt ze ook gebruiken om twee ruimtes te scheiden. Stalen schuifdeuren kunnen in de meeste gevallen zowel tegen de wand als in het plafond worden gemonteerd. 

Industriële schuifdeur

Een schuifdeur geeft een mooie industriële look en is standaard voorzien van veiligheidsglas, het beste type glas om te gebruiken in een stalen schuifdeur gezien het veelvuldig gebruik ervan. Industrieel  Het is dus een deur die helemaal past bij de trends van nu. 

Vragen? Neem gerust contact op en kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn altijd bereid je te helpen!

Indelingen stalen binnendeuren / schuifdeuren

Iedere deur bij MetalWorxx wordt op maat gemaakt. Dat betekent dat het product dat jij geleverd krijgt helemaal jouw deur wordt. Je kunt alles over het product zelf bepalen. Wil je regulier glas of mat glas? Hoe moet het deurbeslag / de handgreep eruit zien? Wil je de deur aan de wand of aan het plafond monteren? Heb je nagedacht over een poedercoating? Je kunt indeling van jouw schuifdeur helemaal zelf bepalen. Het kan allemaal bij MetalWorxx!

Kleuren

Al nagedacht over de kleur? Je kunt niet enkel de indeling van de schuifdeur zelf bepalen, ook qua kleur heb jij alles in de hand! Naast dat je kunt kiezen voor een strakke / standaard kleur kun je ook de keuze maken voor een opvallende kleur om jouw nieuwe pronkstuk er echt uit te laten springen!

Alle wensen meegenomen 

Hoe je het ook wilt hebben. Al je wensen worden meegenomen in het ontwerp van de deur. Wij voorzien je daarnaast ook van goed advies, wij denken met je mee. Dat maakt de stalen deuren van MetalWorxx écht bijzonder. Je kunt altijd rekenen op een extra stukje maatwerk!

Stalen schuifdeuren voordelen

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van stalen schuifdeuren als producten?

Ruimte besparing

Het grootste voordeel is dat de deuren ruimtebesparend zijn. De deur is namelijk als het ware weggewerkt in de zin van dat deze niet meer letterlijk de ruimte inkomt.

Stalen profiel, slank met veel glas

Een stalen deur heeft slanke profielen met veel glas. Hierdoor wordt het als het ware ook een beetje een glazen schuifdeur.

Meer ruimtelijkheid

Een stalen schuifdeur met glas creëert meer ruimtelijkheid doordat deze meer lichtinval toelaat. 

Veilig en praktisch

Onze deuren zijn voorzien van van gehard veiligheidsglas. We hoeven geen rails op de vloer te monteren, dus je hoeft geen rekening te houden met vloerverwarming.

Ideale afscheiding tussen twee ruimtes

Je sluit creëert gemakkelijk een scheiding met een andere ruimte. Bijvoorbeeld tussen de gang en de keuken. 

Of misschien wil je wel een eigen werkplaats / kantoor thuis, ook dan zijn stalen schuifdeuren de oplossing!

Door de werking van de schuifdeur / tussendeur behoud je altijd een volledige doorgang.

Zelf naar eigen wens samen te stellen

Stalen deuren kunnen door MetalWorxx op maat worden gemaakt, dus naar gewenste afmeting. 

Montage is simpel

Montage is een simpele klus en kan door iedereen worden gedaan!

Hebben stalen deuren ook nadelen?

Een stalen schuifdeur heeft een hoop voordelen, maar zijn er dan ook nadelen? Zoals bij alles het geval is, heeft een stalen schuifdeur ook enkele nadelen. Echter, de voordelen wegen hier zeker tegenop!

Maakt iets meer geluid dan bijvoorbeeld een taatsdeur

Een schuifdeur maakt vaak meer geluid bij het openen dan scharnierdeuren of taatsdeuren.

Handgreep kan lastig te bedienen zijn voor kinderen

Door jonge kinderen is een industriële schuifdeur minder makkelijk te bedienen.

Aanzienlijke investering

Het is een redelijke investering, maar dat geld verdien je ook weer terug.

Wanneer kiezen voor een stalen schuifdeur?

Je kunt altijd kiezen voor een stalen schuifdeur (met glas). Een stalen schuifdeur past namelijk in iedere woning. Of je nu een oudere woning hebt of een moderne nieuwbouwwoning. Een stalen schuifdeur past in ieder huis! Wij kunnen bij jou thuis komen inmeten.

Ieder interieur krijgt een boost!

Een stalen schuifdeur is functioneel en praktisch, je kunt ruimtes makkelijk scheiden in alle delen van het huis. Daarnaast creëer je ook een prachtige sfeer in huis. Je geeft het interieur direct een boost met een stalen schuifdeur met glas.

Dubbele schuifdeuren en oude woningen

Ook populair zijn de dubbele schuifdeuren. De dubbele schuifdeuren staal ook wel bekend als ensuite deuren en je ziet deze vaak terug in oudere woningen. Met een dubbele schuifdeur werd de woonkamer vaak in tweeën gesplitst. 

Ben jij in het bezit van een oudere woning en wil je de traditionele woonkamer in ere herstellen? Dan moet je bij MetalWorxx een stalen schuifdeur bestellen! Vragen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom!

 • Wat is een stalen schuifdeur?

  Een stalen schuifdeur is een deur die horizontaal beweegt (schuift) om een opening te openen of te sluiten en die voornamelijk is gemaakt van staal. Dit type deur wordt vaak gekozen vanwege zijn industriële en moderne uitstraling en is populair in zowel privé woningen en commerciële gebouwen.

 • Wat kost een stalen schuifdeur?

  De prijs van een stalen schuifdeur kan variëren afhankelijk van de afmetingen, het ontwerp, de afwerking, en of er extra functies of maatwerk bij betrokken zijn. Je kunt het beste bij ons een offerte opvragen om een indicatie van de prijs te krijgen.

 • Hoe onderhoud ik een stalen schuifdeur?
  Stalen schuifdeuren vereisen relatief weinig onderhoud. Het is belangrijk om de schuifmechanismen zo nu en dan te controleren en te smeren voor een soepele werking. Voor het schoonmaken van de staaloppervlakken kan een zachte doek en een mild reinigingsmiddel worden gebruikt. Bescherm stalen deuren tegen vocht om roestvorming te voorkomen.
 • Is een stalen schuifdeur veilig?

  Stalen schuifdeuren zijn over het algemeen zeer sterk en duurzaam. Met de juiste sloten en beveiligingsfuncties kan een stalen schuifdeur een hoge mate van beveiliging bieden. Ook kun je kiezen uit verschillende glas soorten om de veiligheid te verhogen.

 • Zijn er verschillende stijlen of afwerkingen beschikbaar voor stalen schuifdeuren?

  Ja, stalen schuifdeuren zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen, van eenvoudig en strak tot meer gedetailleerde ontwerpen met glaselementen. Wat betreft afwerkingen kunnen ze worden gecoat in verschillende kleuren, gepolijst voor een glanzende look, of behandeld voor een verweerde of geoxideerde uitstraling.

Laat je inspireren

Projectenoverzicht

Benieuwd wat een MetalWorxx deur of kozijn met je interieur kan doen? Bekijk hieronder een selectie uit onze projecten ter inspiratie.

STEL JE EIGEN DEUR OF KOZIJN SAMEN

Je kunt al onze producten volledig naar wens zelf samenstellen. Gebruik onze productconfigurator om jouw prijs te berekenen en een offerte aan te vragen.
Bereken je Prijs

MINIMale/Maximale afmetingen