Stalen draaideur

Een stalen draaideur is de klassieke optie voor een binnendeur in een modern jasje gegoten. Wat is hier het voordeel van, waarom zou je kiezen voor stalen deuren, en hoe verschilt een draaideur van andere opties stalen deuren die wij bieden? Dat leggen we je allemaal haarfijn uit.

Draaideur

Altijd de juiste oplossing. Want de stalen draaideur is geschikt voor nagenoeg alle toepassingen. Ook voor vloeren met vloerverwarming.
Meer informatie

TAATSDEUR

Voor wie van minimalisme houdt! Want de stalen taatsdeur heeft geen kozijn. Het draaimechanisme wordt in vloer en plafond geplaatst.
Meer informatie

SCHUIFDEUR

De schuifdeur heeft geen draaicirkel en is daarom de ideale ruimtebesparende deur. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.
Meer informatie

VOUWDEUREN

Stalen harmonicadeuren zijn mooi én praktisch. Door het vouw- en schuifsysteem kunnen ze volledig geopend worden en nemen ze – ook geopend – weinig ruimte in beslag.
Meer informatie
Stalen draaideur

Metalen deuren: Helemaal de trend van nu!

Als je gaat kijken naar DE trend van de afgelopen jaren op het gebied van deuren, dan zijn stalen deuren met stalen kozijnen toch wel hetgeen waar je op uitkomt.

Stalen of metalen deuren hebben een hoop voordelen. Zo gaan ze lang mee, ze zijn onderhoudsvrij en onze stalen deuren worden volledig op maat gemaakt. Ook laat je je nieuwe interieur niet door staal bepalen, want staal verandert mee.

Geen zorgen over veranderingen

Het maakt niet uit welke opties je kiest. Stalen taatsdeuren, stalen schuifdeuren of stalen draaideuren, vaste panelen, een railsysteem, een zijpaneel of welke opties ook.

Je hoeft niet bang te zijn dat wanneer je bijvoorbeeld het interieur in de woonkamer wat aanpast, dat onze stalen deuren dan niet meer bij je interieur passen. Staal past zich aan alle kanten aan, van de wanden tot de vloer.

Stalen deuren veranderen namelijk mee met het interieur. Binnendeuren van staal passen bij ieder soort interieur. Of je nu de switch maakt van landelijk naar industrieel of andersom, een stalen deur past altijd goed in het interieur.

Stalen draaideur volledig op maat

Stalen deuren zijn in verschillende kleuren, soorten en afmetingen te krijgen. Bij MetalWorxx kies je helemaal hoe je jouw deur van metaal wilt laten maken. Wil je deze afgewerkt met speciaal deurbeslag? Een coating? Matglas? Heb je behoefte aan meerdere panelen? Of wil je liever eerst ons advies en dat wij komen inmeten? Ook dat is geen probleem.

Onze stalen deuren worden volledig samengesteld zoals jij dat wilt. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of kom langs in onze showroom!

Grote hoeveelheden glas

Stalen deuren van MetalWorxx zijn altijd voorzien van grote hoeveelheden glas. Dit is om de lichtinval binnen te bevorderen. Bovenlichten of zijlichten aan de wand zijn dan niet meer nodig. Een betere lichtinval verhoogt overigens ook de productiviteit.

Wanneer je bijvoorbeeld in je eigen werkplaats een stalen deur plaatst dan zul je merken dat doordat de lichtinval in de opening niet langer wordt afgeblokt, er een veel ruimtelijker gevoel ontstaat. Dat geeft het interieur een boost, maar het helpt ook met de productiviteit.

Veiligheid nog altijd op 1

Een raam in de deur, is dat gevaarlijk? Bij MetalWorxx niet! Wij maken namelijk gebruik van 3.3.1 veiligheidsglas. Het maakt daarbij niet uit om welk soort deur het gaat. Dit glas kan goed tegen een stootje en is eigenlijk zo goed als niet stuk te krijgen.

Dit is vooral handig wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Wanneer zij dan onverhoopt eens tegen de deur stoten, dan loop je geen risico dat er vervelende ongelukken gebeuren. Dat is altijd een fijne gedachte. Staal zelf kan overigens ook heel goed tegen een stootje.

Hoe lang gaat een stalen draaideur mee?

Stalen draaideuren kunnen heel lang meegaan. Waar aluminium deuren tot rond de 15 jaar mee kunnen, gaan stalen deuren minstens twee keer zo lang mee. Een stalen deur is een redelijke investering, maar je krijgt er ook veel voor terug. Ze gaan lang mee, ze zijn onderhoudsvrij en we noemden net ook al het voordeel betreft betere lichtinval in huis. Daarnaast hebben ze een goede isolatiewaarde, dit kan weer gunstig zijn voor de energierekening binnenshuis!

In welke draairichting plaats je stalen deuren?

Wanneer je een stalen binnendeur koopt, hoe weet je dan in welke draairichting deze moet? Je moet je voorstellen dat de deur al, op de plek waar deze geplaatst gaat worden, gemonteerd is.

Je moet je dan voorstellen dat je staat aan de kant van de deur waarbij je deze naar je toe moet halen om hem te openen. Dit is een belangrijk aspect, want het gaat dus niet per se om de plek waarbij je de deur moet openduwen.

 

Stalen binnendeuren: Schuifdeur, draaideur of taatsdeur?

Ook hebben wij een voordelig aanbod als het gaat om stalen schuifdeuren, taatsdeuren en draaideuren. Maar welke kies je in welke situatie.

Waarom kies je een stalen schuifdeur of een stalen taatsdeur ten opzichte van een draaideur?

Schuifdeur versus draaideur

Bij een schuifdeur is het voornaamste voordeel ten opzichte van de draaideur dat je ruimte kunt besparen omdat de deur niet uit het stalen frame komt. Hij wordt enkel heen en weer van links naar rechts geschoven. Dat is handig als je een kleiner huis hebt. Deze wordt bijvoorbeeld vaak toegepast tussen de hal en de woonkamer.

Dit is een type deur dat steeds populairder wordt. Ook wordt dit type deur steeds populairder wanneer het gaat om deuren die het interieur met het exterieur verbindt. Denk bijvoorbeeld aan stalen puien.

Taatsdeur versus draaideur

Het voordeel van de taatsdeur is dat deze naar twee kanten kunnen worden opengedraaid. Stalen taatsdeuren zijn dus in principe stalen scharnierdeuren of draaideuren met net een extra mogelijkheid.

De deur valt altijd automatisch terug in de gesloten positie, het maakt niet uit welke kant je hem ook opdraait. Alleen wanneer je stalen taatsdeuren ver genoeg opendraait zal hij open blijven staan.

De draaideur: De klassieke optie

Een draaideur is de klassieke optie die de laatste jaren nog altijd veel wordt gekozen. Van alle verschillende modellen is dit het meest standaard model.

Het heeft een stoere uitstraling, kan net als alle andere deuren naar eigen wens worden samengesteld, past perfect in een industrieel interieur en is een vrij voordelige optie.

Hoe installeer je een stalen deur met kozijnen?

Een stalen deur met een stalen kozijn is eenvoudig te installeren. Het meest belangrijk is de openingsmaat, ook wel de dagmaat genoemd.

Wanneer je deze aanhoudt dan kan het kozijn met de stalen binnendeur probleemloos worden geplaatst. Het kozijn moet vervolgens waterpas gezet worden en dan moet het kozijn in de muur worden bevestigd.

MetalWorxx komt ze gewoon voor je plaatsen

De montage nemen we ook graag voor onze rekening! MetalWorxx komt stalen binnendeuren gewoon monteren, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over of het allemaal wel goed gaat. Het monteren van stalen binnendeuren is een redelijke klus.

Zeker als er maatwerk geleverd wordt vereist dit oog voor expertise. Stalen binnendeuren? Dan kies je voor MetalWorxx, want wij komen deze gewoon bij je plaatsen.

Heb je een stalen kozijn nodig?

Dit is een vraag die we bij MetalWorxx veel krijgen. Is een stalen kozijn per se nodig bij een stalen deur? Het antwoord hierop is ja.

Een stalen deur bevestigen moet in een stalen kozijn omdat stalen profielen met grote hoeveelheden glas behoorlijk wat gewicht met zich meedragen. Zodoende zijn bijvoorbeeld aluminium kozijnen niet voldoende om het gewicht van onze stalen deuren te dragen.

Witte stalen draaideur?

Iedereen heeft het altijd over de zwarte stalen deur. Maar naast zwarte stalen deuren zie je ook steeds meer witte stalen deuren met een poedercoating. De witte stalen deuren zijn in Nederland uniek en met deze deur in huis geef je een geheel eigentijdse look aan je huis. Ook kun je kiezen voor witte stalen deuren met zwarte stalen kozijnen, het contrast van wit en zwart is iets dat goed bij elkaar past.

Je kunt de keuze maken voor gewoon transparant glas. Maar als je er net iets meer element aan wilt geven kun je ook kiezen voor witte stalen deuren met matglas.

Vraag vandaag nog en vrijblijvende offerte aan!

Ben je benieuwd geworden naar stalen deuren, of weet je al precies hoe je het hebben wilt? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij MetalWorxx. Wij geven dan binnen een paar werkdagen antwoord op de offerte.

Onze offerte is vanzelfsprekend en uitgebreid, dat betekent dat je altijd genoeg mogelijkheden tot je beschikking hebt en dat je altijd precies weet waar je voor kiest. Jouw deur wordt volledig op maat gemaakt zodat je altijd een representatieve prijs betaald. Niet meer, niet minder. Wel zo eerlijk.

Vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen of opmerkingen over onze stalen deuren? Wij helpen je graag. Wij hebben een groot aanbod, en we begrijpen dat, zeker als je het nog niet helemaal weet, het dan soms lastig kan zijn om een keuze te maken.

Als je nog niet bekend bent met op maat gemaakte stalen deuren dan beantwoorden wij graag alle mogelijke vragen die je hebt. Daarnaast kunnen wij ook advies geven over bepaalde opties waar je tussen twijfelt, of wat de beste opties zijn tegen een bepaald budget.

Laat je inspireren

Projectenoverzicht

Benieuwd wat een MetalWorxx deur of kozijn met je interieur kan doen? Bekijk hieronder een selectie uit onze projecten ter inspiratie.

STEL JE EIGEN DEUR OF KOZIJN SAMEN

Je kunt al onze producten volledig naar wens zelf samenstellen. Gebruik onze productconfigurator om jouw prijs te berekenen en een offerte aan te vragen.
Vraag offerte aan

MINIMale/Maximale afmetingen